Saturday, April 22, 2006

Off-the-play

Nekako bi mi se mnogo više svidelo da sam ovo uradio pre mesec dana. Mislim, malo je ziheraški prognozirati plejof ishod tek kad se znaju učesnici. Ipak. Uostalom, ko kaže da će i ovo biti tačno. Iza svake utakmice je naveden filmski ekvivalent iste (bar onako kako ih ja vidim - za obrazloženja možete postovati komentare sa pitanjima), kako bi ovaj predvidivi i dosadni tekst dobio neki razlog za praćenje do kraja.

ISTOK

Prvi krug

Detroit - Milvoki 4 : 0 - prijateljski susreti, Ben Valas će pre prve utakmice ući u svlačionicu Baksa i zamoliti za opušten pristup, jer plejof ipak zna da se oduži i energija se mora čuvati. Bogut će viknuti "Deal!" (Čovek zvani Triniti, sa Badom Spenserom i Terensom Hilom)

Majami - Čikago 4 : 0 - Bulsi su najtanji tamo gde je najpotrebnije u ovoj seriji - u reketu. Sem toga, osećam izvesne simpatije prema ovom sastavu i zato se nećemo više zadržavati ovde. (Balkan Ekspres, originalna filmska verzija)

Nju Džersi - Indijana 4 : 3 - možda su 3 Indijanine pobede previše optimistična prognoza. Računam na izvesno plejof iskustvo koje pojedinci u ovom timu imaju, i neargumentovano verovanje u pametne poteze trenera/rukovodstva. Uživaćemo nakratko zamišljajući kako će Nenad Krstić partije iz ove serije ponoviti na SP. (Džejkobova lestvica košmara)

Klivlend - Vašington 3 : 4 - Dokazani upseteri prvog kola će pokazati da je Klivlend još uvek daleko od visokih dometa. (Crying game)

Polufinale

Detroit - Vašington 4 : 0 - plašim se da ne preteram sa nulama kod Detroitovih protivnika. Obećavam da je ovo poslednja. (Extralarge, sa Badom Spenserom)

Majami - Nju Džersi 4 : 2 - igrač koji bi mi ulivao najviše poverenja (da sam trener) igra u timu koji je još prošlog leta počeo da brlja na političkom planu dovođenjem raznih probisveta i ustavnu krizu eskalirao državnim udarom usred sezone. Srećom po njih, Vins je stara mušterija i ni hall-of-fame nastupi Džejsona Kida neće mnogo pomoći. (Roki 2)

Finale

Detroit - Majami 4 : 2 - ok, do sada su se Pistonsi oznojili nekoliko puta. Šek se čuvao preteranih kontakata. Ovde će ih biti na pretek. Kao i znoja. Onda će se jedni umoriti. (Tumbstoun)


ZAPAD

San Antonio - Sakramento 4 : 2
- među 20 i kusur igrača koji če učestvovati u ovoj seriji jedino Ron Artest nije čuo da Spursi slove za favorite, što je dovoljan razlog da ovo bude jedan od dva najintrigantnija para prvog kola. (Trka Kenonbol)

Feniks - LA Lejkers 4 : 3 - kao što je kolega Harpli primetio, ovo je sve: vrtoglava akcija, antička tragedija, twist-and-turn i tako dalje. Štos je u tome da će Sansi seriju dobiti odbranom - zadržavši ostalih 11 Lejkersa na ispod 50 poena. Prilika Lamaru Odomu da opovrgne medicinske tvrdnje o nedostatku određenih organa. Prilika da liga Majku D'Antoniju uruči trofej za najboljeg trenera. Prilika da Boris Đavo bude proglašen za igrača koji je najviše napredovao. Prilika da Kobe dobije trofej "MVP igre u kojoj jedan igrač samostalno pokušava da pobedi pet protivnika i u tome mu polazi za rukom". Prilika da Feniks dobije trofej "Tim na koga je najmanje uticao izostanak ključnog igrača". (Fightclub)

LA Klipers - Denver 4 : 2 - moja omiljena serija. Prilika da se Semu Kaselu dodeli trofej "Igrač koji svojim dolaskom iz nedovoljno poznatih razloga u ogromnoj meri unapređuje bilo koji tim". Ok, Klipersi nisu bilo koji tim, prošle godine im je malo falilo, sem toga Elton Brend je nosilac trofeja "MVP lige ako se ne računaju igrači koji izlaze na naslovnim stranama novina" Ok, neću više, ponela me euforija oko dva losanđeleska tima. (Pritajeni tigar, skriveni zmaj)

Dalas - Memfis 4 : 1 - u Dalasu se već spremaju za San Antonio. Opravdano, rekao bih. (Četiri venčanja i sahrana)

Polufinale

San Antonio - Dalas 4 : 2
- jedan od onih klasika koje više ne možete da gledate jer ih znate napamet (Lovac na jelene, ako navijate za Spurse, Kum, ako preferirate Mevse)

Feniks - LA Klipers 4 : 3 - serija koja će iscrpeti Stiva Neša toliko da će preskočiti svoje večernje izlaske u barove. Epski dueli i arhetipovi na kvadrat. Svako će izvući 120% sebe. Utakmice u kojima ćemo uživati ako budemo imali prilike da ih gledamo uz krofne. (Heat, Paćino-De Niro verzija)

Finale

San Antonio - Feniks 4 : 2 - nemam argumente da branim svoj stav da bi Klipersi napravili više problema Spursima, ali ko im je kriv kad su malopre ispali. (Honky Tonk Freeway)

NBA FINALE

Detroit - San Antonio 4 : 2
- osveta, prosvetljenje, iskupljenje i slično... sve su to gluposti. Pistonsi ne unose emocije u ovo krljanje, oni su jednostavno najubedljiviji tim ove sezone. (Unforgiven)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home