Monday, January 08, 2007

Agent nula, hibači i ostale impresije posle dva meseca

Hot & Saucy department: Prvo, bio sam blago zapanjen saznanjem da Gilbert Arenas, najbolji košarkaš na svetu (ili tako nešto), ima tek 25 godina. To je zato što ne skupljam sličice i ne marim previše za Gilberta. Ili zato što je on predugo prisutan. Zato sam ignorant i trebalo bi da se stidim. Čovek postiže po 60 poena svako veče, uključujući frustrirajuće buzzer-beatere sa 11 metara, svaki poen isprati tajnovitim poklikom "Hibachi!", a saigrači rečju "Swag" opisuju ono što Gilbert radi na terenu. Webster dictionary definiše "Hibachi" kao " Etymology: Japanese, a charcoal brazier", a "Swag" kao "perhaps of Scandinavian origin; akin to Norwegian svagga, to sway, rock; akin to Middle Low German swacken, to rock", ali i kao "to arrange (as drapery) in swags". Hm. Wizardsi su gomila lingvista, to je jasno. Gilbert roka. Nonstop. Valjda se neće istopiti za par meseci.


No big deal department: To što je AI prešao u Denver više će značiti Filadelfiji. Denver će nastaviti svoju wanabee-serious-team-tumble-up-and-down avanturu. Pošto Leri Braun sad sme da uđe u klupske prostorije, Filadelfija će imati priliku da se izbalansira i napravi jasniji plan za naredne sezone.
Xmas warmth department: Juta igra lepu košarku, to je takođe blago frapantno. Ne toliko što imaju dobar skor, koliko to što se mogu posmatrati sa zadovoljstvom. Generacije osakaćene gledanjem Stockton-Malone osovine sad se oduševljavaju Deronom, Buzerom i Memetom. Nadam se i urednici OBN-a.
Lame & lazy ranking department: Bulsi se vraćaju u vrh istoka, gde im je mesto. Nemediokritetski timovi od kojih se očekivao kvalitet su Feniks, Dalas (koji će svakako u nekom trenutku pući), San Antonio, Klivlend i Detroit. Nemediokritetski timovi koji su nadmašili očekivanja su LAL, Juta, Vašington i Orlando (u silaznoj putanji). Ostali su u mulju.
Sad story department: LA Clippers, NOOCH.
Ragging Bull department: Majami.
Shocking department: Njujork ima winning percentage iznad 20%.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home