Friday, February 24, 2006

Subota uvece

DZO je izlazio na sedmom. AJK na devetom. Dok su bili u liftu, AJK se popeo na prste, blago se oslanjajuci ledjima o zid. U tom polozaju bio je visi od DZOA taman toliko da moze da vidi kako DZO i dalje nije izgubio kosu na temenu. Lift je stao. AJK je dlanom protrljao potiljak. Laku noc, rekao je AJK. Vidimo se sutra, rekao je DZO.

DZO
Nije voleo vecere sa ljudima koje je jedva poznavao i osecao je umor. Danas je odgledao sva takmicenja. Andre I, taj je svasta radio, ali ipak je trebalo ono zakucavanje ostaviti za finale. Setio se Spada, svi su se veceras setili Spada. Nejt ipak nije Spad. Fini momak, pomislio je, ali to nije to. Dok su se vracali u hotel, AJK mu je ponudio Nejta i jos nekoga za Prinsa. Nasmejao se tome sad dok je prao zube, nije hteo da uvredi AJKA.

AJK
U toku veceri je kaziprstom probusio rupu u levom dzepu pantalona i jos uvek je lupkao prstom po butini. Beleznicu je zaboravio negde usput. Treba da se naviknem da zapisujem stvari, rekao je sebi pred put. U beleznici je tokom dana nabacao vise imena. Pokusavao je da se seti sta je sve napisao. Andre I bi nam dobro dosao, posebno sad kad je Dzerom suspendovan, i jos neka solidna trojka koja ulazi pod kos. Ron bi bio idealan, ali to je gotovo, ili mozda i ne, decko je luckast. O Artestu je razmisljao kao o propustenoj sansi. DZO me malo nervira sa tim svojim ponasanjem, kao da me ne shvata ozbiljno.

DZO
Prijalo mu je da lezi. Ukljucio je TV. Na lokalnom sportskom kanalu su spekulisali o razmenama igraca izmedju NBA timova. DZO nije bio posebno zainteresovan. Mozda malo za neke igrace koji trenutno nisu u ponudi. Komentatori su pominjali trejd izmedju Bostona i Minesote. Njihov dijalog je tekao ovako nekako:
- Minesota je tim kome bi dobro dosla kompletna promena igrackog personala, ukljucujuci odlazak Garneta.
- Tako se cini. Vulvsi verovatno nece napraviti nista znacajno u sledecih 10 godina, i mogli bi da rade na osvezavanju tima i dovodjenju novih igraca oko kojih ce se graditi tim.
- S druge strane, Boston je u slicnoj poziciji i ovaj trejd je samo ozivljavanje sezone koja se zavrsila jos negde u decembru. Mislim da bi za oba tima bilo najbolje da renoviranje pocnu od vrha.
- Sta mislis o Polu Pirsu u petorci Toronta? Bez Rouza, tamo ima prostora za strelca-veterana koji ce pomoci Krisu Bosu da vodi ovaj tim? Sem toga, i Toronto i Pirs bi mogli da pronadju motivaciju u svemu tome...
- Ne zvuci lose, problem je samo Pirsov nedostatak pobednickog duha, koji je sistematski unistavan godinama provedenim u Bostonu.
- Tja...

AJK
Pirs - on je ok, pomislio je, ali oko je bacio na Stivija, ni sam nije znao da objasni sebi zasto. Kad li je pocela ova emisija, pitao se. Nadao se da nije propustio puno, ima tu materijala za razmisljanje.
- Kad smo kod Minesote, primetio si kako je puno timova kojima je ocajnicki potreban neki boost? Kladim se da bi pola lige dalo svoje lidere za igrace koji ce doneti svezu krv i motivaciju ekipi...
- Da, malo je timova koji su pre sezone imali jasnu viziju ekipe
- Mislim da bi Klipersi trebalo malo da pojacaju reket i malo vise spoljnu liniju, tek tako, da ovo sto sad rade potraje jos neku sezonu.
- Vin Bejker, secas se tog momka, on je sad sa njima.
- Mislio sam na prava pojacanja, nesto kao Derek Fiser, jer Semu ce pre ili kasnije dosaditi bavljenje ovom ekipom. Mozda i jedan bekap centar da odmori Kamana, nesto kao Kolins iz Netsa.
- Netsima on ne treba?
- Nisam siguran, ali rekao bih.

DZO
Sezona u kojoj Atlantik ne bude najgora divizija ce biti sezona za pamcenje, razmisljao je. Vec je dremao. Andre I je skroz OK, mogli bi da damo MekDajsa za njega, MekDajsa i Kejta. Hmmm... ipak je previse.
- Filadelfija pokusava da stvori tim za vise od jedne sezone.
- Slazem se, ne verujem da ce hteti bilo koga da prodaju, sem mozda Vebera, ipak se ne moze pouzdati u njegove clanke...
- Ali 10 skokova po mecu ove sezone... Ipak oni tamo grade nesto.
- Isto bih rekao i za Klivlend, ali ne bih imao nista protiv da tamo vidim jednog sutera, tipa Peje... Znam, znam... Ipak mislim da Leri Bird nece imati dovoljno nerava, to je ipak bio trejd koji je prvenstveno trebalo da donese oslobadjanje od Rona, Leri je sigurno rekao "Daj da ga damo za nekog koga cemo posle menjati"...
- Imas pravo, Klivlend ima puno otvorenih suteva ove sezone.
- Cikagu ne ide, ali mislim da ne treba da diraju nista.
- Uh, ipak bih rekao da im treba snaga u reketu.
- Mislis na Kenjona Martina? Ne znam bas...
- On mi deluje kao neko ko bi mogao da se bori u Centralnoj.
- Zek Rendolf?
- Ne.

AJK
Nikad se nije osecao budnijim. Gomile uglavnom nepovezanih misli su mu prolazile glavom. Trebalo je dodati snagu i njihovom reketu. Veber, kako se njega nisam setio, prekorevao je sebe. Naslonio se na ogradu terase i gledao u noc. Male crvene i zute tacke su se kretale u mraku. Svi negde zure, pomislio je.
- Mada, Portlandu je potrebno bilo sta...
- Tako nekako, ali cini se da su od ovog tima i vlasnici digli ruke, zaobidjimo ih.
- Sve vreme izbegavamo, ali Majami...
- Da, recimo da treba da zamisle da je sad jun 2005, mislim na igrace kojima raspolazu.
- Prica se da je Njujork zainteresovan za Antoana... Dzejson bi mogao da zavrsi u nekom Atlantik timu, mislim da tu ima mesta...
AJK se vratio pred ekran. Malo ga je iznervirala lakoca kojom informacije cure iz njegove kancelarije. Dzejson bi mogao da zavrsi i kod nas, pomislio je.
- Hornetsi treba da sacuvaju Bajrona Skota.
- Da, dobar primer izgradnje posrnule ekipe. Kris Pol mi se svidja, i malo me sve podseca na Bulse iz prosle sezone. Samo da ne zabrljaju sa dovodjenjem nekog ko ce izmeniti timsku hemiju.
- Mislis na Odoma? Prica se da ga Lejkersi pustaju.
- Njujorku bi dobro doslo nisko krilo.

DZO
Zabavno je gledati Lejkerse ove sezone, podsecaju na begunca iz zatvora koji zna da ce biti uhvacen, ali uziva do kraja u trenucima slobode. Tamo u Pacifickoj svima je zabavno. Sakramento, to je jedan haos, ali mogli bi da postanu dobri do aprila. DZO je pogledao na sat i promenio kanal. Pocela je epizoda njegove omiljene serije "Ed". Mozda ce se ovaj put Ed i Kerol smuvati, pomislio je.

AJK
Mozda cu morati da otpustim Lerija, pomislio je, on se nece uklopiti u sve ono sto zelim. Bio je jako uzbudjen, tri petorke su mu bile na umu: Marberi, Frensis, Voker, Veber i Dzejms. Hej, Dzejmsa smo suspendovali. Nema veze. Marberi, Frensis, Voker, Veber i Odom. Trcacemo i sutirati, Antoan ce u odbrani igrati centra. Igraci ce biti motivisani i nizati pobede. A tek ovo Marberi, Frensis, Voker, Veber i Garnet. Hej, covece...
- Sijetl neocekivano posrce, ali verujem da treba da zadrze sve mlade igrace. Mozda bi ih trejd Luisa ili Alena jos vise dotukao. Prica se da je Beron nezadovoljan u Oklendu. Alen za Dejvisa?
- Ne verujem, sem kao sok-terapija. I jedni i drugi su ocajni, ali nista od toga.
- Denver ima neobicnu sezonu i mnostvo potencijalnih trejdova. Sva je prilika da Martin ide, ionako mi se uvek cinio kao istocni tip igraca.
- Cela divizija je prica za sebe. Mozda jedino Juta ne mora da pravi planove. Ne deluje tako, ali mislim da su u usponu.
- Nismo pomenuli San Antonio?
- Hej, sta za njih? Imaju neki skandal? Pop u striptiz baru?
Iskljucio je TV i seo na krevet. Moram da se smirim. Prva stvar sutra ujutru: nazvati Lerija i reci mu za Stivija. Ako prezivi, idemo dalje.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home